Articles in Category: Αναλύσεις

BaseballSimsΠαραδεχθείτε το, το Baseball είναι αρκετά ξένο προς εσάς, τον μέσο αναγνώστη του site μας. Πολλά πράγματα μοιάζουν ανατανόητα και μερικές φορές μέχρι και ανούσια. Κι όμως ό,τι συμβαίνει στο Baseball έχει και τη σημασία του.
Στο κομμάτι "Αναλύσεις" λοιπόν έχουμε αποφασίσει να σας λύνουμε απορίες, εμβαθύνοντας σε αυτά που συμβαίνουν στο παιχνίδι, είτε σήμερα, είτε στο παρελθόν, φωτίζοντας όσο περισσότερο μπορούμε τον ξένο -προς τους Έλληνες- κόσμο της "αμερικανιάς" που λέγεται Baseball.

Mets vs Royals Σύγκριση θέση-θέση

Δημιουργήθηκε Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Mets vs Royals Σύγκριση θέση-θέση

Δύο ημέρες μας χωρίζουν από την έναρξη του World Series και για όσο διάστημα οι δύο ομάδες ετοιμάζονται για να ρηχτούν στη μάχη, είναι σημαντικό κι εμείς να προσπαθούμε να καταγράψουμε με τον καλύτερο τρόπο τί γίνεται με τους δύο φιναλίστ. Σας παραθέτουμε λοιπόν μία συγκριτική ανάλυση των δύο ομάδων και θα επανέλθουμε με όσες περισσότερες πληροφορίες συλλέξουμε.

Τα παράξενα του Baseball δεν τελειώνουν ποτέ

Δημιουργήθηκε Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ

Τα παράξενα του Baseball δεν τελειώνουν ποτέ

Το Baseball είναι αστείρευτο!
Δείτε τί εννοώ κάνοντας κλικ εδώ και στη συνέχεια διαβάστε την ανάλυση.

Η φάση είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τί σημαίνει στο Baseball ότι "η μπάλα είναι ζωντανή". Ο catcher των Jays επιστρέφει την μπάλα στον pitcher. Ο ροπαλιστής φτιάχτει το μανίκι του και έχει προτεταμένο το χέρι του χωρίς όμως πρόθεση να εμποδίσει τον cather τον οποίον άλλωστε δεν κοιτάει. Η μπάλα χτυπάει στο ρόπαλο (ή στο χέρι του αλλά είναι αδιάφορο) και εξοστρακίζεται. Στην τρίτη βάση όμως υπάρχει δρομέας των Rangers ο οποίος αμέσως σκοράρει.

Η βαθμολογία των ομάδων. Το πρώτο τεστάκι της χρονιάς

Δημιουργήθηκε Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

ΠΩΣ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Η βαθμολογία των ομάδων. Το πρώτο τεστάκι της χρονιάς

Σε μία χρονιά όπου τα πάντα φαίνεται να είναι ανάποδα, οποιαδήποτε ανάλυση και κατάταξη, μόνο καλό μπορεί να κάνει. Φανταστείτε ότι τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα που ακόμη και ο GP γεύτηκε την απόλυτη... αποτυχία. Σόρρυ φίλε. Σας παραθέτω λοιπόν την βαθμολογία των ομάδων όπως την έκανε το site Bleachers' Report. Κάτι σαν τεστάκι ρε παιδί μου.
Για ανάλυση και αποτελέσματα διαβάστε παρακάτω.

Giants vs. Royals θέση - θέση

Δημιουργήθηκε Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΛΥΤΕΣ ΤΟ WORLD SERIES

Giants vs. Royals θέση - θέση

Και να που φτάσαμε στο σημείο που όλα καταλήγουν. Στο World Series. Κι αν ήταν μία φορά δύσκολο να κάνει κανείς προβλέψεις στην κανονική περίοδο, ή πέντε φορές να κάνει στο Postseason, είναι δέκα φορές δύσκολο να κάνει προβλέψεις στον τελικό των τελικών.

Επέλεξα λοιπόν κάποια στοιχεία που ενδεχομένως να θέλετε (ή να πρέπει) να διαβάσετε και να τα έχετε στο μυαλό σας όταν σημειώνετε άσσο, διπλό, over, ή under στα δελτία σας.

Οι Giants Πρωταθλητές της NL. Royals ερχόμαστε

Δημιουργήθηκε Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΜΙΣΗΤΟΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Οι Giants Πρωταθλητές της NL. Royals ερχόμαστε

Σε ένα site όπου το μαύρο και το πορτοκαλί είναι η βασική χρωματική παλέτα και οι Cardinals αναφέρονται ως "μισητοί, μισητοί, μισητοί" αντιλαμβάνεστε ότι η αντικειμενικότητα (αν υπήρχε ποτέ) έχει εξαφανιστεί. Με απλά λόγια...

ΟΙ GIANTS ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ NATIONAL LEAGUE!!!

Μία σύντομη ματιά στις 10 ομάδες του Postseason

Δημιουργήθηκε Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ SPORTS ILLUSTRATED

Μία σύντομη ματιά στις 10 ομάδες του Postseason

Η κανονική περίοδος τελείωσε και τώρα ξεκινά ο πιο δυναμικός και συγκινητικός μήνας στο Baseball: Ο Οκτώβριος. Μετά από 162 παιχνίδια 10 ομάδες έδειξαν ότι αντέχουν ακόμη. Αλλά κι αυτές οι δέκα ομάδες (οι 6 νικητές των ισάριθμων Division και οι 4 ομάδες που θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το Wild Card) έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία. Και το Sport Illustrated τα συγκέντρωσε όλα σε σχεδόν μία πρόταση για κάθε ομάδα. 

Ελληνικό Πρωτάθλημα: Οι Αγαθές προθέσεις και η κόλαση

Δημιουργήθηκε Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟΥ

Ελληνικό Πρωτάθλημα: Οι Αγαθές προθέσεις και η κόλαση

Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμμένος με αγαθές προθέσεις. Αυτό λέει μία γνωστή παροιμία, η οποία δυστυχώς ταιριάζει γάντι στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Baseball του 2014, το οποίο συνεχίζεται, μετά την ανάπαυλα για την συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τσεχίας. Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε.

Για ποιον αυτομπουγελώνονται οι Αμερικάνοι;

Δημιουργήθηκε Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ LOU GEHRING ΚΑΙ Η ΟΜΩΝΥΜΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Το καλοκαίρι του 2014 στην Αμερική αναπτύχθηκε μία έντονη τρέλα: Το αυτομπουγέλωμα με παγωμένο νερό. Ή τέλος πάντων το Ice Bucket Challenge. Το οποίο είχε ως στόχο να αυξήσει την ευαισθησία απέναντι στην ασθένεια ALS, την Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση. Μία πραγματικά ύπουλη ασθένεια, η οποία χτυπά το νευρικό σύστημα και εκφυλίζει όλους τους μυς οδηγώντας στο θάνατο, καθώς στο τέλος της ζωής του ο ασθενής όχι μόνο δεν μπορεί να περπατήσει, ή να κουνήσει τα χέρια του, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει, να μασήσει και τελικά να ανασάνει. Τραγική λεπτομέρεια της ασθένειας είναι ότι το μυαλό του ασθενούς συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά μέχρι την τελευταία στιγμή.

Όλα αυτά τα έζησε σε όλη τους την έκταση ο Lou Gehrig, ο πρώτος πολύ γνωστός Αμερικάνος που πέθανε από αυτή την ασθένεια και έτσι κατέληξε να της δώσει μοιραία και το όνομά του.

"Όμως ποιος είναι ο Lou Gehrig;"

Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index

Facebook