Articles in Category: Αναλύσεις

BaseballSimsΠαραδεχθείτε το, το Baseball είναι αρκετά ξένο προς εσάς, τον μέσο αναγνώστη του site μας. Πολλά πράγματα μοιάζουν ανατανόητα και μερικές φορές μέχρι και ανούσια. Κι όμως ό,τι συμβαίνει στο Baseball έχει και τη σημασία του.
Στο κομμάτι "Αναλύσεις" λοιπόν έχουμε αποφασίσει να σας λύνουμε απορίες, εμβαθύνοντας σε αυτά που συμβαίνουν στο παιχνίδι, είτε σήμερα, είτε στο παρελθόν, φωτίζοντας όσο περισσότερο μπορούμε τον ξένο -προς τους Έλληνες- κόσμο της "αμερικανιάς" που λέγεται Baseball.

Η Ιστορία του Baseball στην Ελλάδα

Δημιουργήθηκε Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Τα πρωτα βηματα απο το 1970 μεχρι τα μεσα της δεκαετιας 2000

Είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν ελληνικές ομάδες Baseball, οι οποίες προπονούνται, αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και παίζουν με την Εθνική Ελλάδος στις διεθνείς υποχρεώσεις της. Η ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας φυσικά και είναι μίκρη και απολύτως άγνωστη από το ευρύ κοινό.

Διαβάστε πως οι Έλληνες ξεκίνησαν να παίζουν Baseball ακόμη από το 1970 και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα την προσπάθεια για ανάπτυξη του ιδιαίτερου αυτού αθλήματος στη χώρα μας.

Η κατάρα του Babe Ruth revisited

Δημιουργήθηκε Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

ΠΩΣ ΛΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΓΕΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο Babe Ruth είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος και γνωστότερος παίκτης του Baseball παγκοσμίως, η δε κατάρα που έριξε στους Red Sox -μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή στο ελληνικό κοινό- είναι όμως μία από τις μεγαλύτερες δεισιδαιμονίες που έχουν αναπτυχθεί στον παγκόσμιο αθλητισμό, για την οποία μάλιστα πολλοί είναι πεπεισμένοι ότι ίσχυε για περισσότερα από 80 χρόνια.

Ο Ύμνος των γηπέδων

Δημιουργήθηκε Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Το Baseball είναι αναμφίβολα από τα πιο... παρεξηγημένα αθλήματα στην Ελλάδα, όμως γιατί συμβαίνει αυτό; Μία μικρή ιστορία ίσως σας αλλάξει την άποψη.

Το Baseball είναι Αμερικανιά.

Αυτό είναι κάτι που όλοι συμφωνούμε και το γράφω από την αρχή για να μην χρειαστεί να το ξεδιαλύνω παρακάτω. Δεν είναι όμως όποια κι όποια Αμερικανιά. Γιατί Αμερικανιά είναι και τα χάμπουργκερ και τα τζιν και ο κινηματογράφος και το μπάσκετ, αλλά τα έχουμε χάψει κανονικά και δεν έχουμε βγάλει άχνα. Τί είναι λοιπόν εκείνο που κάνει το Baseball τόσο ιδιαίτερη και δύσπεπτη Αμερικανιά;

Η ελληνική κατάρα που βαραίνει τους Cubs

Δημιουργήθηκε Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Στους Cubs είναι η αλήθεια ότι τρέφω μία συμπάθεια. Ίσως και μία συμπόνια. Έχουν να πάρουν World Series από το 1908 -δηλαδή 104 χρονια- και Πρωτάθλημα της National League από το 1945 (δηλαδή 67 χρόνια). Πρόκειται για την μεγαλύτερη ξηρασία τίτλων σε όλα τα επαγγελματικά ομαδικά αθλήματα παγκοσμίως, λέγεται δε οτι η αιτία που δεν παίρνουν καμία κούπα είναι μία κατάρα (η δεύτερη κατάρα μετά από εκείνη του Babe που βάραινε τους Red Sox) την οποία μάλιστα την έριξε πάνω τους ένας Έλληνας!!!
Μάλιστα Έλληνας.

Γιατί οι Αμερικάνοι λατρεύουν το Baseball

Δημιουργήθηκε Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Γιατί οι Αμερικάνοι λατρεύουν το Baseball

Ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια κατανόησης του «γιατί οι Αμερικάνοι αγαπούν το Baseball», θα πρέπει από την αρχή να πω, ότι δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να μπω στα παπούτσια τους και να σκεφτώ σαν κι αυτούς. Άλλωστε, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε πραγματικά κανείς παγκοσμίως να κάνει κάτι τέτοιο.

Αποφάσισα λοιπόν η προσέγγιση μου στο θέμα να συμπεριλάβει τις δικές μου απόψεις και αντιλήψεις για το τι βλέπουν οι αμερικάνοι μέσα στο Baseball.

Γιατί οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν το Baseball

Δημιουργήθηκε Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Το Baseball είναι ένα παιχνίδι που δυσκολεύει τους Έλληνες στην κατανόησή του, καθώς για να το καταλάβουν επιστρατεύουν ασυναίσθητα ενδόμυχες πληροφορίες για το πώς παίζονται τα ομαδικά παιχνίδια ανοιχτού χώρου, με πρώτο και καλύτερο -ποιο άλλο;- το ποδόσφαιρο. Όμως το Baseball έχει σημαντικές διαφορές με το ποδόσφαιρο, ή για να ακριβολογούμε είναι στημένο με μία λογική που είναι η ακριβώς αντίθετη από το ποδόσφαιρο και γενικώς από τα αθλήματα που κατέκτησαν την Ευρώπη.

Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index
  • 2017 was a good year for the Twins, who rebounded from 103 losses and a last-place finish to 85 wins and an American League Wild Card berth, which was the team's first postseason appearance since 2010.

  • Anthony Rendon has spent his entire career in the Nationals' organization, and he enjoys the comfort he has. Taking that into consideration, Rendon said during the Nationals Winterfest on Sunday that he would be open to the possibility of staying in Washington long term.

  • With Giancarlo Stanton joining Aaron Judge in the Bronx, one of the two Yankees right fielders is going to have to find some time in left field. But which one? We can use Statcast data to find out which may fit better.

  • Don't think for a second that any of the 30 clubs are on seasonal hiatus. Not when so many great players are available on the open market, and not when so many blockbuster trades might be brewing.

Facebook