Το περιστατικό της ρετσίνης

Δημιουργήθηκε Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013.

ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Το περιστατικό της ρετσίνης

Το Pine Tar Incident είναι μία εκπληκτικά αστεία ιστορία, που βασίζεται στους απίστευτα λεπτομερείς και πολύπλοκους κανόνες του Baseball. Συνέβει ακριβώς πριν 30 χρόνια, στις 24 Ιουλίου του 1983 ανάμεσα στους Royals και τους Yankees, και πρωταγωνιστής του ήταν ο George Brett, ο οποίος χρησιμοποιούσε υπεβολικά ρετσίνι στο ρόπαλό του βάζοντας πολύ περισσότερο απ' το μήκος της χειρολαβής ανεβάζοντάς το πολύ κοντά στο "βαρέλι" του ροπάλου. Αυτό όμως ήταν κάτι που είχαν παρατηρήσει οι Yankees, δεν το είχαν όμως υποδείξει ποτέ στους διαιτητές περιμένοντας φυσικά να έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Και η κατάλληλη στιγμή ήρθε όταν στον συγκεκριμένο αγώνα, ο Brett (με δύο out) χτύπησε στο 9ο inning ένα Homerun 2 πόντων δίνοντας το προβάδισμα στους Royals με 5-4. Αμέσως ο προπονητής των Yankees Billy Martin πήρε το ρόπαλο και το πήγε στους διαιτητές και τους είπε ότι το ρόπαλο είναι γεμάτο ρετσίνι και αυτό απαγορεύεται. Εκείνοι συνεδρίασαν, το μέτρησαν πάνω στο Home Plate και τελικά έδειξαν ότι ο Brett ήταν out δίνοντας τη νίκη στους Yankees.

Το πως δέχθηκε την ανακοίνωση της απόφασης ο Brett είναι όλα τα λεφτά, ένα από τα αστειότερα πράγματα που έχω δει στο Baseball και το οποίο σας καλώ να δείτε κάνοντας κλικ εδώ. Η αντίδραση αυτή του παίκτη έχει γίνει αγαλματάκι, μπλουζάκι, καπέλο και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Για την ιστορία να σας πω ότι οι Royals προσέβαλαν την απόφαση και ο Γραμματέας της American League τους δικαίωσε, οπότε το παιχνίδι ξαναπαίχτηκε από το σημείο του Homerun και μετά και οι Royals το κέρδισαν 5-4.

Και για να μην νομίζετε ότι όλα αυτά είναι τρελά θα σας πω το εξής. Ο κανόνας όντως υπάρχει. Είναι ο 1.10(c) και ορίζει ότι δεν μπορεί ένας παίκτης να βάζει ρετσίνι πέρα από τις 18 inches στο ρόπαλο. Αυτό μέτρησαν και οι διαιτητές με το Home plate χρησιμοποιώντας το ως ένα γνωστό μέτρο σύγκρισης, καθώς το Home plate είναι 17 ιντσες φαρδύ.
Γιατί όμως λέτε ότι υπάρχει αυτή η απαγόρευση. Διότι αν το ρόπαλο με ρετσίνι πιο ψηλά από τις 18 ίντσες, χτυπήσει την μπάλα στην ουσία θα την αχρηστεύσει καθώς θα την κάνει να κολλάει. Ο Commissioner της American League όμως, θεώρησε (και σωστά) ότι αυτός είναι ένας οικονομικός κανόνας για να μην φθήρωνται πολλές μπάλλες και αυτό δεν έχει να κανει με το χτύπημα. Άρα οι διαιτητές θα έπρεπε απλά να αφαιρέσουν το ρόπαλο από τον αγώνα, να απαγορεύσουν την χρήση του, να κάνουν παρατηρήσεις και να συνεχίσουν τον αγώνα. Όπως και έγινε.

0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Σελιδοδείκτες

Μοίρασε το

Σχόλια (0)

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.

Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index
  • The National Baseball Hall of Fame opened in Cooperstown in 1936, and that year the Baseball Writers' Association of America elected the first five players -- Ty Cobb, Honus Wagner, Babe Ruth, Christy Mathewson and Walter Johnson. That is the royal class, the best of the best, the group of players meant to represent what this new Hall of Fame was all about.

  • Our last stop on the dirt as we unveil our Top 10 by position lists is at the premium position of shortstop, and, as always, there are some good ones to talk about.

  • The Dodgers on Tuesday unveiled their 2018 uniform patch in the most politically correct fashion. The patch celebrates the franchise's 60 years in Los Angeles, and the focal point of the logo is the iconic Los Angeles City Hall.

  • Turner responds to being in fan's Tinder page

Facebook