Articles in Category: Little League

Logo Little League GreeceH Λίγκα των Μικρών είναι η μεγαλύτερη αθλητική παγκόσμια μη κερδοσκοπική οργάνωση που απασχολεί παιδιά από πέντε έως δεκαοχτώ χρονών, σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες του μπέιζμπολ και του σόφτμπολ.
Η Little League ιδρύθηκε το 1939 από τον Carl Stotz και ξεκίνησε με τρεις ομάδες, ενώ το 2007 υπήρχαν πάνω από δύο εκατομμύρια παίχτες μπέιζμπολ σε όλο τον κόσμο, τετρακόσιες χιλιάδες παίκτες στο σόφτμπολ και πάνω από ένα εκατομμύριο εθελοντές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στην Ελλάδα, η Λίγκα των Μικρών ιδρύθηκε των 2008 με πρωτοβουλία Ελλήνων παιχτών και προπονητών μπέιζμπολ και σόφτμπολ. Στόχος ήταν να καλυφθεί το αθλητικό κενό που άφηνε η ΕΦΟΜ για παιδιά αυτών των ηλικιών και ήδη μετά τα πρώτα πιλοτικά τουρνουά, καινούριες ομάδες έχουν άρχισαν να κάνουν προπονήσεις και πολλοί γονείς υποστηρίζουν την προσπάθεια.

Ηλεκτρονική εφημερίδα για την Little League

Δημιουργήθηκε Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ηλεκτρονική εφημερίδα για την Little League

Μία ηλεκτρονική έκδοση που θα εκδίδεται μετά από κάθε αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος ετοίμασαν οι επικεφαλης των ομάδων της Little League. Στόχος τους να επικοινωνήσουν καλύτερα τα νέα των παιδιών που έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν με το παρεξηγημένο στην Ελλάδα άθλημα του Baseball, που τελικά ενδιαφέρει περισσότερους απ' όσους μπορεί να νομίζατε.

Την αρχική αυτή έκδοση μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το Πρωτάθλημα 2013 της Little League

Δημιουργήθηκε Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013

LIONS ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το Πρωτάθλημα της Λίγκας των Μικρών για την περίοδο 2013-14. καθώς αποφασίστηκε λόγω του ενδιαφέροντος που έχουν δείξει πολλά παιδιά και γονείς στο αναπτυσσόμενο άθλημα, οι ομάδες να χωριστούν σε δύο κατηγορίες, Παίδων και Νέων (Little League και Junior League. Έτσι, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, με πανηγυρικό τρόπο και τηρώντας όλες τις παραδόσεις του Baseball -όπως είναι η ρίψη του πρώτου τελετουργικού pitch- ξεκίνησε το Πρωτάθλημα για την περίοδο 2013-14.

Εθνική Παίδων στα σκαριά

Δημιουργήθηκε Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ BASEBALL

Τις απαραίτητες προσπάθειες για να δημιουργηθεί μία Εθνική Ομάδα Παίδων, που θα κατέβει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ηλικιών Under 15, ξεκινούν οι προπονητές, οι παράγοντες, αλλά και οι γονείς των παικτών των παιδικών ομάδων που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε κατά την απονομή του πρώτου -και απολύτως επιτυχημένου- Καλοκαιρινού Τουρνουά Baseball που διοργανώθηκε σημερα Κυριακή 16 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις Softball του Ελληνικού.

Τουρνουά Softball στα γήπεδα του Ελληνικού

Δημιουργήθηκε Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ

Τουρνουά Softball στα γήπεδα του Ελληνικού

Οι Γίγαντες Παλαιού Φαλήρου ήταν οι νικητές του πολύ καλού Τουρνουά Softball που διοργάνωσε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου. Οι άλλες δύο ομάδες ήταν οι Φραουλίνες και οι Tigers οι οποίες έδωσαν τον εναρκτήριο αγώνα του Τουρνουά στον οποίο νικήτριες ανακυρήχθηκαν οι Φραουλίνες. Στη συνέχεια οι Γίγαντες αντιμετώπισαν τις Tigers και στο τέλος οι νικητές των δύο αγώνων (οι Γίγαντες και οι Φραουλίνες) διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον τελικό του Τουρνουά.

Οι Πειρατές πρωταθλητές στην κατηγορία Junior

Δημιουργήθηκε Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ. ΣΚΟΡ: 11-12

Οι Πειρατές πρωταθλητές στην κατηγορία Junior

Ίσως το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς έγινε στο γήπεδο Baseball του Ελληνικού, όπου οι Πειρατές ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές στην κατηγορία Juniors (9-14 ετών) κερδίζοντας το 5ο παιχνίδι play off απέναντι στους Lions Αλιμου.

Το πρώτο παιχνίδι των Γιγάντων

Δημιουργήθηκε Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ LIOS ΑΛΙΜΟΥ

Το πρώτο παιχνίδι της νέας παιδικής ομάδας "Γίγαντες Παλαιού Φαλήρου" έχει περάσει πλέον στην ιστορία. Η ομάδα συγκεντρώθηκε λίγο πριν τις 11 στο γήπεδο και έτυχε του θερμότερου καλωσορίσματος από την ομάδα των Lions η οποία έχει πλέον συμπληρώσει ένα χρόνο ζωής και ιδιαίτερα επιτυχημένης πορείας.

Φουλ πρόγραμμα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα

Δημιουργήθηκε Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΩΝ

Φουλ πρόγραμμα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα

Πέντε παιχνίδια θα έχει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Ανδρών, ενώ το Σάββατο το πρωί, θα υπαρξει και μία φιλική συνάντηση παίδων, ανάμεσα στους Γίγαντες Παλαιού Φαλήρου και τους Λέοντες Αλίμου. Όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στα γήπεδα του Ελληνικού, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του υδατόπυργου.

Οι Γίγαντες του Ελληνικού Baseball

Δημιουργήθηκε Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μια ακόμη παιδιή ομάδα ήρθε να προστεθεί στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη του Baseball στην Ελλάδα. Πρόκειται για τους Γίγαντες Παλαιού Φαλήρου, των οποίων όπως πολύ καλά καταλάβατε, η ονομασία τους "ακουμπα" στην τρέλα που έχω για τους Giants του San Francisco. Κι ας θυμίζει το όνομα... φασολάδα.

Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index

Facebook