Articles in Category: Softball

National Greek Team SoftballΤο Softball, είναι το αδελφό παιχνίδι του Baseball, που δημιουργήθηκε ώστε να απαιτεί μικρότερο γήπεδο. Στην Αμερική πολλοί παίζουν ψυχαγωγικά Softball, σε επίσημο αθλητικό επίπεδο όμως το Softball έχει καθιερωθεί ως γυναικείο αγώνισμα.
Η Ολυμπιακή πορεία του αθλήματος είναι ίδια με αυτή του Baseball κι έτσι αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί μέρος του επίσημου προγράμματος.
Εδώ πάντως θα σας παραθέτουμε ειδήσεις από τις εξελίξεις στο Ελληνικό Softball, το οποίο αναπτύσσεται υγιώς, με πολλές αθλήτριες και αρκετές επιτυχίες στο εξωτερικό. Η τελευταία ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος Βαλκανίων 2012 από την Εθνική Νεανίδων , τις οποίες βλέπετε στην φωτογραφία.

Ημερίσιο Τουρνουά Softball

Δημιουργήθηκε Σάββατο, 02 Απριλίου 2016

ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΠΗΓΑΣΟΣ & ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΑ... ΡΟΠΑΛΑ ΤΟΥΣ

Ημερίσιο Τουρνουά Softball

Ένα ημερίσιο τουρνουά Baseball διοργανώνει η Εθνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Softball την Κυριακή 2 Απριλίου, στο γήπεδο Softball στο Ελληνικό. Θα συμμετάσχουν οι Γίγαντες Παλαιού Φαλήρου, ο Ήφαιστος και ο Πήγασος.

Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 10:30  και το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

10:30 Πήγασος - Γίγαντες

12:30 Ήφαιστος - Γίγαντες

14:30 Πήγασος - Ήφαιστος

Προχωρά η συγχώνευση Baseball-Softball

Δημιουργήθηκε Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΑΝΕΡΗ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Προχωρά η συγχώνευση Baseball-Softball

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην μόνη λύση που χρόνια τώρα ζητούν όλοι εκείνοι που αγαπούν και ασχολούνται με το ελληνικό Baseball και Softball, εξεφρασαν την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου οι επικεφαλης των δύο ομοσπονδιών που διαφεντεύουν τα ροπαλοφόρα αθλήματα στην Ελλάδα: της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Μπέιζμπολ (ΕΦΟΜ) και της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Σόφτμπολ (ΕΦΟΣ). Οι δηλώσεις των Κωστή Λιαρομμάτη (προέδρου της ΕΦΟΣ) και του Παναγιώτη Μητσιόπουλου (προέδρου της ΕΦΟΜ) έγιναν σε διευρυμένη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρώτος, στους χώρους του γηπέδου Softball που βρίσκονται στο Ελληνικό.

Διοικητική καταιγίδα

Δημιουργήθηκε Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

4 ΜΗΝΕΣ ΔΙΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ

Διοικητική καταιγίδα

Παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στα διοικητικά του Baseball αλλά και του Softball με την Γενική Γραμματεία να εμφανίζεται αποφασισμένη να δώσει μία λύση που όμως για να προχωρήσει στην επιστροφή των αθλητικών αναγνωρίσεων που αφαιρέθηκαν το 2014, απαιτεί (και έχει θέση ως προϋπόθεση) να προχωρήσει η συγχώνευση των δύο Φίλαθλων Ομοσπονδιών ΕΦΟΜ και ΕΦΟΣ.

Το χρυσό καλοκαίρι της Εθνικής Softball

Δημιουργήθηκε Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

10η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 1Η ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Μία πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία ήταν το επιστέγασμα των αγωνιστικών υποχρεώσεων για το καλοκαίρι του 2015 της Εθνικής Ομάδας Softball, η οποία πλασαρίστηκε 10η στο 19ο  Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε μέσα στο καλοκαίρι στην Ολλανδία. Έτσι, η Ελλάδα, αφού επανήλθε μετά από 8 χρόνια στα μεγάλα σαλόνια του Ευρωπαϊκού Softball, απέδειξε ότι το άθλημα αναπτύσσεται παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά του.

Ξανά ανεξάρτητο το Baseball

Δημιουργήθηκε Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

Ξανά ανεξάρτητο το Baseball

Με απόφασή που φαίνεται ότι υπέγραψε χθες, ο  Υφυπουργός Αθλητισμού πήρε πίσω την απόφαση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αθλητισμού που αφαιρούσε την αθλητική αναγνώριση από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Μπέιζμπολ και την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Σοφτμπολ.

Χρυσή στο Βαλκανικό Softball η Ελλάδα

Δημιουργήθηκε Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΑΗΤΤΗΤΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Χρυσή στο Βαλκανικό Softball η Ελλάδα

Στην κορυφή του Βαλκανικού Softball, παραμερίζοντας στον τελικό το μεγάλο φαβορί, την διοργανώτρια Βουλγαρία, βρέθηκε η Ελλάδα. Τα κορίτσια του Softball, πέρασαν αήττητες από το 1ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Triple Play, που έγινε στη Σόφια και μάλιστα κατάφεραν δύο φορές να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ. Τη μία, στον τελικό, στον οποίο βρέθηκαν να χάνουν με 1-3, προς το τέλος του παιχνιδιού όμως πέρασαν μπροστά με 3-4 και κράτησαν το αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο out το οποίο σημείωσε με strikeout η pitcher της ελληνικής Εθνικής Ομάδας, Άρτεμις Τραϊκάπη. Μάλιστα η πολύ καλή αθλήτρια ανακυρήχθηκε και MVP της διοργάνωσης.

Το ελληνικό Baseball και πάλι ολομόναχο

Δημιουργήθηκε Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "TRIPLE BALL" 23 - 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Το ελληνικό Baseball και πάλι ολομόναχο

Πιο μόνα από ποτέ είναι πλέον το Baseball και το Softball. Αφημένα ήδη για χρόνια στην τύχη τους, πλέον στην ουσία δεν έχουν ούτε Ομοσπονδία να τα εκπροσωπεί. Τυπικά ανήκουν στην Εθνική Γυμναστική Ομοσπονδια (ΕΓΟ) η οποία χωρίς να το θέλει βρέθηκε αναγκασμένη να περιλάβει στο κατασταστικό της τα δύο ροπαλοφόρα αθλήματα. 

Πριν προχωρήσω, σας παραπέμπω σε ένα άρθρο που έγραψα προ ημερών, στο οποίο αναφέρονται οι βασικές πληροφορίες και το ιστορικό της μεταφοράς των δύο αθλημάτων κάτω από την αιγίδα της ΕΓΟ, έτσι ώστε να συνεχίσω σε άλλες πτυχές του θέματος. 
Κάντε κλικ εδώ.

Ένα βήμα πριν την επιστροφή στο Ολυμπιακό πρόγραμμα

Δημιουργήθηκε Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ BASEBALL & SOFTBALL

Ένα βήμα πριν την επιστροφή στο Ολυμπιακό πρόγραμμα

Ένα βήμα πριν επιστρέψουν στο επίσημο Ολυμπιακό πρόγραμμα για τους αγώνες του 2020 που θα γίνουν στο Τόκιο, είναι το Baseball και το Softball. Όχι που θα άφηναν οι Ιάπωνες έξω από την διοργάνωσή τους τα αγαπημένα τους αθλήματα (παίζουν Baseball από το 1900) και όχι που θα άφηνε η Ολυμπιακή επιτροπή να πάει χαμένη η ευκαιρία να γεμίσουν τα γήπεδα της πόλης με χιλιάδες θεατές.

Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index

Facebook