Ένα βήμα πριν την επιστροφή στο Ολυμπιακό πρόγραμμα

Δημιουργήθηκε Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014.

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ BASEBALL & SOFTBALL

Ένα βήμα πριν την επιστροφή στο Ολυμπιακό πρόγραμμα

Ένα βήμα πριν επιστρέψουν στο επίσημο Ολυμπιακό πρόγραμμα για τους αγώνες του 2020 που θα γίνουν στο Τόκιο, είναι το Baseball και το Softball. Όχι που θα άφηναν οι Ιάπωνες έξω από την διοργάνωσή τους τα αγαπημένα τους αθλήματα (παίζουν Baseball από το 1900) και όχι που θα άφηνε η Ολυμπιακή επιτροπή να πάει χαμένη η ευκαιρία να γεμίσουν τα γήπεδα της πόλης με χιλιάδες θεατές.

Στην ουσία τώρα. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) υιοθέτησε σήμερα αρκετές μεταρρυθμίσεις οι οποίες δείχνουν ότι εξασφαλίζουν την διοργάνωση ενός Ολυμπιακού τουρνουά Baseball και Softball.

Η ΔΟΕ συμφώνησε να καταργήσει το όριο των 28 αθλημάτων για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και να υιοθετήσει ένα σύστημα το οποίο θα επιτρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα περισσότερων αθλήματα, διατηρώντας όμως παράλληλα τους αθλητές στους 10.500 αθλητές και τα μετάλια που δίνονται στα 310. Η σημαντικότερη όμως αλλαγή είναι ότι οι διοργανώτριες πόλεις θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προτείνουν ένα άθλημα για τη δική τους διοργάνωση. Με τη δημοτικότητα του Baseball στην Ιαπωνία είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα δύο συναφή αθλήματα που βγήκαν από το πρόγραμμα μετά τους Ολυμπίακούς του Πεκίνο το 2008, θα επανέλθουν στους αγώνες του Τόκιο το 2020.

«Είναι σαν να σε καλεί ο προπονητής σου από τον πάγκο για να πάρεις το ρόπαλο και να προθερμανθείς όταν οι βάσεις είναι γεμάτες" τόνισε σε μία Baseballικού παραλληλισμού δήλωση ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Riccardo Fraccari. "Προφανώς το μόνο πο θα θέλεις να κάνεις θα είναι να χτυπήσεις τη μπάλα πέρα από τους φράχτες!" Και συνέχισε: «Σήμερα, υπάρχει πολύ μεγάλος ενθουσιασμός στον κόσμο του μπέιζμπολ και του σόφτμπολ, καθώς διαγράφεται ξεκάθαρα η ελπίδα ότι οι αθλητές μας θα έχουν μια πραγματική ευκαιρία, να συμμετάσχουν στην διεκδίκιση της υψηλότερης τιμής στον αθλητισμό, να εκπροσωπούν τη χώρα τους, με στόχο να κερδίσουν ένα Ολυμπιακό μετάλλιο".

Για να ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία, οι διοργανωτές των Αγώνων του Τόκιο θα πρέπει να ζητήσουν επισήμως από την ΔΟΕ την επανένταξη των δύο αθλημάτων στο επίσημο πρόγραμμα και στη συνέχεια οι "αθάνατοι" θα ψηφίσουν στη συνάντησή τους τον Ιούλιο.

Όμως (για να παραμείνουμε και κάπως προσγειωμένοι) υπήρξε τουλάχιστον ένας διεθνής αξιωματούχος που δήλωσε σε Ιταλούς δημοσιογράφους ότι η εισαγωγή του Baseball και του Softball δεν είναι σίγουρη. Όπως εξήγησε ο Francesco Ricci Bitti, επικεφαλής της Ένωσης Καλοκαιρινών Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών "είναι πολλές οι ομοσπονδίες που είναι ενάντια σε αυτό".

0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Σελιδοδείκτες

Μοίρασε το

Σχόλια (0)

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.

Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index
  • As we prepare to celebrate the 2017 World Series -- one of the most cherished and significant events in sports -- revisit your favorite moments from postseason history with summaries, statistics and game-by-game breakdowns, complete with multimedia.

  • The Dodgers are in the World Series for the first time since 1988, and they'll square off against the Astros, who are returning to the Fall Classic for the first time since 2005. Grab gear at MLBshop.com and get suited up for the Fall Classic in official T-shirts, hoodies, caps and more.

  • Check out complete tune-in info for the rest of the postseason as we prepare for the World Series, which begins Tuesday night on FOX. (Air time: 7:30 ET/Game time: 8 ET)

  • The Dodgers have had their eye on the prize since Day One of Spring Training and the outcome of Saturday night's American League Championship Series finale, won by the Houston Astros, didn't change a thing.

Facebook