Διοικητική καταιγίδα

Δημιουργήθηκε Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015.

4 ΜΗΝΕΣ ΔΙΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ

Διοικητική καταιγίδα

Παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στα διοικητικά του Baseball αλλά και του Softball με την Γενική Γραμματεία να εμφανίζεται αποφασισμένη να δώσει μία λύση που όμως για να προχωρήσει στην επιστροφή των αθλητικών αναγνωρίσεων που αφαιρέθηκαν το 2014, απαιτεί (και έχει θέση ως προϋπόθεση) να προχωρήσει η συγχώνευση των δύο Φίλαθλων Ομοσπονδιών ΕΦΟΜ και ΕΦΟΣ.

Δυστυχώς δεν φτάνει που το Baseball και το Softball είναι δύο αθλήματα που δεν ακουμπούν την ψυχή του Έλληνα, εδώ και δέκα χρόνια οι διοικούντες κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να προκαλούν εμπόδια στην ανάπτυξή τους. Και επειδή το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι είναι απολύτως σαφές ότι για την σημερινή κατάσταση δεν φταίνε οι αθλητές που εξακολουθούν κάθε Σαββατοκυριακο να γεμίζουν τα γήπεδα, αλλά οι διοικούντες, σε όποια βαθμίδα και αν βρίσκονται. Και εννοώ, πρώτο και καλύτερο τον πρώην Υπουργό Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα ο οποίος δημιούργησε τις δύο Ομοσπονδίες πριν το 2004 με τέτοιο τρόπο ώστε να βολέψει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους του (περίπου 40 άτομα), εννοώ εκείνους που βολεύτηκαν από τότε και προτίμησαν να πληρώνονται χωρίς να κάνουν τίποτα επί χρόνια, αλλά και εκείνους που παραμένουν επικεφαλής και εξακολουθούν να έχουν όνειρα ανέλιξης στα αθλητικά διοικητικά σαλόνια (π.χ. Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή) χωρίς προηγουμένως να έχουν καταθέσει έργο εκεί που έχουν τοποθετηθεί. Γιατί αν δεν το έχετε σκεφτεί, η εκ νέου εισαγωγή του Baseball και του Softball στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του Τόκιο ανοίγει και πάλι τις ορέξεις κάποιων για αξιώματα, γεμίζοντας ξανά το άδειο διοικητικό σακάκι του Baseball και του Softball.

Πριν κάποιο διάστημα λοιπόν σας είχαμε γράψει ότι πρόθεση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού (ΓΓΑ) ήταν να επιστρέψει στις ΕΦΟΜ και ΕΦΟΣ τις αθλητικές τους αναγνωρίσεις κι αυτό διότι η Εθνική Γυμναστική Ομοσπονδία (ΕΓΟ) στην οποιά είχαν προσαρτηθεί με το έτσι θέλω οι δύο Ομοσπονδίες, είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν τις θέλει. Ο λόγος ήταν απλός και προφανής. Όταν θέλεις να καταλάβεις κάτι "Follow the money" που λένε και οι Αμερικάνοι. Είπε λοιπόν η ΕΓΟ στην ΓΓΑ: "Μας έδωσες δύο Ομοσπονδίες που έχουν περί το μισο εκατομμύριο χρέη (περίπου 300.000 € η ΕΦΟΜ και 200.000 € η ΕΦΟΣ). Μου ανεβάζεις δηλαδή τα χρέη. Την ίδια στιγμή, για να κάνω εγώ σωστή δουλειά σε αυτά τα δύο Αθλήματα, θα πρέπει να οργανώσω Πρωταθλήματα, να εκπαιδεύσω προπονητές, να τακτοποιήσω τις όποιες εκκρεμότητες. Κατά πόσο θα μου αυξήσεις την επιχορήγηση;" Η απάντηση της ΓΓΑ ήταν ξεκάθαρη: "Καθόλου". Ξεκάθαρη ήταν και η ΕΓΟ: "Τότε δεν τους θέλω". Κάπως έτσι λοιπόν ο κύριος Συναδινός βρέθηκε για άλλη μία φορά αντιμέτωπος με το πρόβλημα την ανασυγκρότησης των ΕΦΟΜ και ΕΦΟΣ. Η επιστροφή των αθλητικών αναγνωρίσεων εμφανίστηκε ως μοιραίος μονόδρομος, όμως είχε αποφασίσει παράλληλα ότι για να ανεχθεί την ανεξαρτησία του Baseball και του Softball αυτό θα περνούσε μέσα από την συγχώνευσή τους.

Κάλεσε λοιπόν τους δύο προέδρους. Τον Παναγιώτη Μητσιόπουλο, ο οποίος με εξαίρεση μίας μικρης περιόδου ηγείται της ΕΦΟΜ, και τον Κωστή Λιαρομμάτη που έχει αναλάβει τα ινία της ΕΦΟΣ εδώ και δυο χρόνια έχοντας όμως να επιδείξει έργο, όπως για παράδειγμα την κατάκτηση φέτος το καλοκαίρι την πρώτη θέση στο Βαλκανικό Τουρνουά Εθνικών Ομάδων της Βουλγαρίας και την 10η στο Πανευρωπαϊκό της Ολλανδίας σε ένα σύνολο 20 χωρών. 
Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι δύο πρόεδροι μπροστά στην πιθανότητα να πάρουν πίσω την αθλητική αναγνώριση θα ήταν και πρόθυμοι να συνεργαστούν, τελικά απεδείχθη περίτρανα ότι στο δωμάτιο δεν υπηρχε καμία τέτοια πρόθεση. Ο Κωστής Λιαρομμάτης κάποια στιγμή εμφάνισε ένα καταστατικό που θα μπορούσε να είναι η βάση για την δημιουργία της νέας Ομοσπονδίας αιφνιδιάζοντας τον πρόεδρο της ΕΦΟΜ ο οποίος τον ρώτησε μπροστά στον Γενικό Γραμματέα: "Και ποιό άθλημα θα αναφέρεται πρώτο στον τίτλο; Το Baseball ή το Softball;" Κάπου εκεί η συνάντηση ειχε λήξει και ο κ. Συναδινός επικαλέστηκε ότι τον ζητούσε ο Υπουργός για να αποχωρήσει από το γραφείο του. 

Όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χρόνος για άλλες καθυστερήσεις και για βεντετισμούς, καθώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Baseball έχει ήδη διαμηνύσει στην ΕΦΟΜ ότι αν μέχρι το τέλος του έτους δεν αποκατασταθεί η Αθλητική της Αναγνώριση, θα την διαγράψει τελείως απο μέλος της, κάτι που θα σημάνει ότι ούτε η Εθνική Ομάδα, αλλά ούτε και οποιοσδήποτε ελληνικός σύλλογος θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Ποιά είναι η παρούσα κατάσταση; Δυστυχώς εκλογές, καθώς η απόφαση για την διάλυση της Βουλής διέκοψε τις συζητήσεις και τώρα βρισκόμαστε εν αναμονή για τη νέα μορφή που θα πάρει η πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Δυστυχώς όμως τα προβλήματα εξακολουθούν να τρέχουν με σημαντικότερο το νερό που έπαψε να τρέχει στις βρύσες των δύο γηπέδων Baseball που βρίσκονται στο Ελληνικό. Ήδη γίνονται κάποιες συζητήσεις με την Ελληνικό Α.Ε. για να ξανανοίξει η παροχή, ενώ άγνωστο παραμένει τί θα συμβεί και με τα γήπεδα αυτά καθ' εαυτά. Θα διατηρηθούν (τουλάχιστον το ένα) ή θα μετεγγατασταθούν; Ή μήπως η Lamda Development που έχει αγοράσει το Ελληνικό θα τα γκρεμίσει τελείως; Επίσης, το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει και πότε; Θα είναι επίσημο ή όχι; Θα παραμείνει η Ελλάδα μέλος των διεθνών Ομοσπονδιών; Για όλα αυτά τα ερωτήματα δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε απαντήσεις και θα σας ενημερώσουμε με καινούριες αναρτήσεις μόλις υπάρξουν νεότερα.

Update

Στο mirror page του Baseball-bet στο Facebook, ο πρόεδρος της ΕΦΟΣ Κωστής Λιαρομμάτης άφησε ένα σχόλιο, το οποίο θεωρούμε ότι είναι πρέπον να αναρτήσουμε και εδώ.

Kostis Liarommatis Στην παραπάνω ανάλυση θα ήθελα να προσθέσω ότι το πρόβλημα δεν επαφίεται σε εμάς τους 2 εκπροσώπους των ομοσπονδιών αλλά στην νομική υπηρεσία της ΓΓΑ η οποία δεν ξέρει ποιό σενάριο είναι καλύτερο , η συγχώνευση της μιας ομοσπονδίας από την άλλη η δημιουργία μιας καινούργιας. Αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία τους , διότι κατά τα αλλά το θέμα είναι διαχειρίσιμο !!! Εμείς έχουμε καταθέσει ως καταστατικά και τις 2 εναλλακτικές. Γνώμη μου είναι ότι υπάρχει "πονηρή" πολιτική βούληση. Διότι ουτε μας επιτρέπουν νέες εγγραφές με σκοπό την επίτευξη των 15 ομάδων ουτε επιτρέπουν την διοργάνωση επισήμων αγώνων ώστε και νέες ομάδες να πάρουν αθλητική αναγνώριση !!! Οι σχέσεις των 2 διοικήσεων είναι άριστες και η βούληση της συγχώνευσης ουσιαστική.

 

 

5.0/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

Σελιδοδείκτες

Μοίρασε το

Σχόλια (0)

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.

Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index

Facebook