Ξανά ανεξάρτητο το Baseball

Δημιουργήθηκε Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015.

ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

Ξανά ανεξάρτητο το Baseball

Με απόφασή που φαίνεται ότι υπέγραψε χθες, ο  Υφυπουργός Αθλητισμού πήρε πίσω την απόφαση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αθλητισμού που αφαιρούσε την αθλητική αναγνώριση από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Μπέιζμπολ (ΕΦΟΜ) και την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Σοφτμπολ (ΕΦΟΣ).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες (που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη επισήμως) ο Σταύρος Κοντονής στην ουσία ανέστηλε την εκτέλεση της απόφασης του προκατόχου του Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα σωματεία "μαϊμού" στο χόκεϊ επί χόρτου, ήρε την αθλητική αναγνώριση από το Baseball και το Softball, καθώς δεν συμπλήρωναν τον απαιτούμενο εκ του νόμου ελάχιστο αριθμό σωματείων.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν οι ΕΦΟΜ και ΕΦΟΣ φαίνεται ότι παίρνουν ανάσα για δύο χρόνια, καθώς τόσος είναι ο χρόνος της αναστολής της εκτέλεσης της απόφασης, που σημαίνει ότι στα χαρτιά ναι μεν δεν έχουν την αναγνώριση, στην πράξη όμως δεν την έχουν χάσει ακόμη. Μένει λοιπόν να δούμε αν οι δύο ομοσπονδίες θα καταφέρουν να εκμεταλευτούν αυτές τις 730 ημέρες για να αποδείξουν στον Κοντονή ότι αξίζουν την ανεξαρτησία τους, προχωρώντας στην απαραίτητη αυτοεξυγίανση και στην εκκαθάριση των αμαρτιών στην δεκαετίας 2004-2014, κατά την οποία ουσιαστικά δεν έγινε τίποτα (ή για να ακριβολογούμε σχεδόν τίποτα) για την προώθηση του αθλήματος, για την ανάπτυξή του, για την προσέλκυση νέων αθλητών, για την προσέλκυση ιδωτικών πόρων, για την διοργάνωση αξιόπιστων και καλών πρωταθλημάτων κλπ.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι την ύστατη ώρα τα προεδρεία (και ό,τι έχει μείνει από αυτά) των ΕΦΟΜ και ΕΦΟΣ θα καταφέρουν να προχωρήσουν σε συγχώνευση, να δημιουργήσουν μία νέα και υγιή Ομοσπονδία από οικονομικής απόψεως, να προσελκύσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την προώθηση των ροπαλοφόρων αθλημάτων στην Ελλάδα, έτσι ώστε να ξεκινήσει επιτέλους σε νέες βάσεις η ανάπτυξη του υπέροχου αυτού αθλήματος στη χώρα, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει ορθή χρήση των γηπέδων μήπως και τη γλυτώσουν κι αυτά από τη μπουλντόζα της ιδιωτικοποίησης. 

Μόλις υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση της είδησης θα σας ενημερώσουμε.

4.8/5 κατάταξη (5 ψήφοι)

Σελιδοδείκτες

Μοίρασε το

Σχόλια (0)

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.

Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index
  • As we prepare to celebrate the 2017 World Series -- one of the most cherished and significant events in sports -- revisit your favorite moments from postseason history with summaries, statistics and game-by-game breakdowns, complete with multimedia.

  • The Dodgers are in the World Series for the first time since 1988, and they'll square off against the Astros, who are returning to the Fall Classic for the first time since 2005. Grab gear at MLBshop.com and get suited up for the Fall Classic in official T-shirts, hoodies, caps and more.

  • Check out complete tune-in info for the rest of the postseason as we prepare for the World Series, which begins Tuesday night on FOX. (Air time: 7:30 ET/Game time: 8 ET)

  • The Dodgers have had their eye on the prize since Day One of Spring Training and the outcome of Saturday night's American League Championship Series finale, won by the Houston Astros, didn't change a thing.

Facebook