Χωρίς Ομοσπονδία και χωρίς Πρωτάθλημα

Δημιουργήθηκε Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Ε.Γ.Ο.

Χωρίς Ομοσπονδία και χωρίς Πρωτάθλημα

Αφού έχασε την ανεξαρτησία της ομοσπονδίας του το ελληνιικό Baseball τώρα κινδυνεύει να μείνει και χωρίς πρωτάθλημα για το 2015. Τυπικά (αλλά σχεδόν και ουσιαστικά) αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ομάδες, δεν υπάρχει καμία πρόθεση διοργάνωσης... όλα είναι στον αέρα.

Για να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο ξεκάθαρα. Κατα τη διάρκεια του χειμώνα που πέρασε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Μπέιζμπολ (ΕΦΟΜ) πέρασε και τυπικά στην δικαιοδοσία της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, της ΕΓΟ. Η απόφαση ήταν μάλλον λογική, καθώς τα τελευταία χρόνια η ΕΦΟΜ δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει την ρότα στην οποία είχε μπει. Δεν συγχωνεύτηκε με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Σοφτμπολ (ΕΦΟΣ) ώστε και οι δύο να αποκτήσουν την απαραίτητο αριθμό Σωματείων και να διοργανώσουν πρωταθλήματα αναγνωρισμένα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Δεν μείωσε τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου ώστε από 11 μέλη τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν προσφέρουν τίποτα να πέσει στα πέντε, τα οποία θα ήταν ταγμένα στην βελτίωση του αθλήματος. Δεν έκανε καμία προσπάθεια να δημιουργήσει ένα τμήμα μάρκετινγκ ώστε να βρει πόρους από χορηγίες. Όχι ότι θα έβρισκε, αλλά τουλάχιστον αν είχε δημιουργήσει το τμήμα δεν θα μπορούσα να γράψω ότι δεν έκανε την προσπάθεια. Επιπλέον, δεν έκανε τίποτα για να στηρίξει και τελικά να ενστερνιστεί την προσπάθεια δημιουργίας πρωταθλήματος παίδων - εφήβων που έκαναν ανεξάρτητα κάποιοι ταγμένοι άνθρωποι, γεγονός που θα άνοιγε το μέλλον του ελληνικού Baseball και θα έβαζε τις βάσεις για τη δημιουργία Εθνικής Ομάδας από γηγενείς Έλληνες και όχι ομογενείς. Κι αυτά είναι μόνο μερικά από εκείνα που δεν έκανε η ΕΦΟΜ τα τελευταία 10 χρόνια, από το 2005 δηλαδή που σταμάτησε να λαμβάνει οποιαδήποτε επιχορήγηση από το κράτος.

Σήμερα λοιπόν, η ΕΦΟΜ ανήκει στην ΕΓΟ, καθώς παρήλθε και το διάστημα που είχε δικαίωμα να κάνει ένσταση στο δικαστήριο (σιγά μην υπήρχαν τα χρήματα για δικηγόρους), ενώ πλέον και η ΕΓΟ έχει προχωρήσει στις σχετικές αλλαγές στο κατασταστικό της και άρα έχει υπό την αιγίδα της και την ΕΦΟΜ και την ΕΦΟΣ. Οι πρώτες ενδείξεις της σχέσης ΕΓΟ - ΕΦΟΜ - ΕΦΟΣ δεν είναι και πολύ καλές, καθώς οι επικεφαλής και των τριών φορέων έχουν προχωρήσει σε ελάχιστες επαφές (ούτε καν τις τυπικές) ενώ πολύ πρόσφατα η Διοίκηση της ΕΓΟ σε μία μάλλον αψηχολόγητη κίνηση ζήτησε από τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΦΟΜ Τομ Μαζαράκη να παραδόσει τα κλειδιά του γηπέδου. Αν διαβάζοντας αυτά σκεφτήκατε "κακή αρχή" απλά έχετε πολύ δίκιο. 

Από την πλευρά της η ΕΦΟΜ λοιπόν (παρά το γεγονός ότι τυπικά δεν υφίσταται) και για να μην περάσει η χρονιά χωρίς αγωνιστικη δραστηριότητα, απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα μία προκύρηξη πρωταθλήματος, το οποίο θα είχε τη μορφή τουρνουά αφήνοντας το ελεύθερο στην ΕΓΟ να το αναγνωρίσει. Εννοείται ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε τυπικά να γίνει, καθώς οι παίκτες θα έπαιζαν με τα ιατρικά δελτία της ΕΦΟΜ, γεγονός που θα άφηνε ακάλυπτην την ΕΓΟ σε περίπτωση κάποιου ατυχούς γεγονότος. Έτσι, η διοργάνωση του τουρνουά σταμάτησε με την υπόσχεση της ΕΓΟ ότι θα διοργανώσει εκείνη πρωτάθλημα. Και αυτό όμως έχει ήδη πολύ δρόμο μπροστά του. Αυτή τη στιγμή οι παίκτες δεν έχουν κανένα χαρτί ότι ανήκουν κάπου. Στην ουσία οι ομάδες δεν υπάρχουν και η σύνθεσή τους θα μπορούσε να ξεκινήσει από το μηδέν χωρίς κανένα περιορισμό, ενώ είναι άγνωστο αν θα συγκεντρωθούν πάνω από 15 ομάδες Baseball και Softball ώστε το πρωτάθλημα να μπορεί να αναγνωριστεί από την ΓΓΑ.

Στην ουσία αυτή τη στιγμή το ελληνικό Baseball είναι στον αέρα και παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει κάποια διοργάνωση για το 2015. 

5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Σελιδοδείκτες

Μοίρασε το

Σχόλια (1)

  • Aenos

    Aenos

    29 Μαρτίου 2015 στις 16:40 |
    ΜΕ ΤΟ ΣΟΦΤΜΠΩΛ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΠΕΡΥΣΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.


Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index

Facebook