Πλιάτσικο στα γήπεδα του Ελληνικού

Δημιουργήθηκε Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015.

ΜΠΟΥΚΑΔΟΡΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Πλιάτσικο στα γήπεδα του Ελληνικού

Στόχος πλιατσικολόγων έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες τα γήπεδα Baseball στο Ελληνικό, τα οποία χτίστηκαν με χρήματα των φορολογουμένων και παραμένουν η μόνη Ολυμπιακή εγκατασταση που λειτουργεί και είναι ανοιχτή για όλους όσοι θέλουν να μάθουν και να παίξουν Baseball. Αυτό όμως άλλαξε τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, καθώς άγνωστοι μπουκαδόροι, αφού έσπασαν την κλειδαριά της εγκατάστασης που έχει τοποθετήσει η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Μπέιζμπολ (ΕΦΟΜ) κλείδωσαν με δικό τους λουκέτο, διέρρηξαν τα γραφεία, και μπούκαραν στο γραφείο του συντηρητή του χώρου.

Άμεση ήταν η απάντηση της ΕΦΟΜ με τον πρόεδρο της Παναγιώτη Μητσιόπουλο να καταθέτει μήνυση κατά αγνώστου, όμως δύο ημέρες μετά, αυτόπτης μάρτυρας (παίκτης) κατάθεσε επωνύμως στην Αστυνομία ότι στο γήπεδο είδε να μπαίνουν με αυτοκίνητό τρεις άνδρες. Σύμφωνα με την κατάθεσή του (την οποιά γνωρίζει με λεπτομέρειες το Baseball-bet.gr) πρόκειται για τους Μ.Κ. και Ι.Σ. οι οποίοι εκπροσωπούν ιστορικό σωματείο μεγαλούπολης της περιφέρειας, ενώ ο τρίτος άνθρωπος ήταν ο Α.Β. μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σημαντικής αθλητικής Ομοσπονδίας.

Μάλιστα μόλις έγινε γνωστή η παρουσία τους στο γήπεδο, ο Παναγιώτης Μητσιόπουλος είχε θυελώδη τηλεφωνική συνομιλία με τον Α.Β. ο οποίος του είπε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται με την αλλαγή της κλειδαριάς, αλλά ότι προσήλθε στο γήπεδο προσκεκλημένος των άλλων δύο, του Μ.Κ. και του Ι.Σ.. Δεν κατάφερε πάντως να εξηγήσει για ποιό λόγο έβγαζε φωτογραφίες, τόσο των γηπέδων Baseball, όσο και του γηπέδου Softball που βρίσκεται σε μικρή απόσταση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, από τη στιγμή που άλλαξε η κλειδαριά, το γήπεδο βανδαλίστηκε από κυνηγούς μετάλλου, οι οποίοι "έγδεισαν" τα καφαο των πυλώνων φωτισμού, απομακρύνοντας καλώδια υψηλής τάσης με αξία πολλών χιλιάδων ευρώ, λόγω της μεγάλης ποσότητας χαλκού που περιέχουν. Και ναι μεν θα μπορούσε κάποιος καλόπιστος να πει ότι η επίθεση αυτή ήταν συγκυριακή με την αλλαγή της κλειδαριάς, κάποιος άλλος όμως θα μπορούσε να υποθέσει ότι οι κυνηγοί μετάλλου έτυχαν "πρόσκλησης" από τους όψιμους διαχειριστές της πόρτας.
Επιπλέον, οι μπουκαδόροι διέρρηξαν και την κλειδαριά του γραφείου του συντηρητή του γηπέδου και απομάκρυναν όλα τα κλειδιά των εγκαταστάσεων (αποδυτήρια, γραφεία, γυμναστήριο, αποθήκες) γεγονός που μόνο συνέχιση της αποψίλωσης των υλικών θα μπορούσε να προμηνύει. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι εισβολείς απομάκρυναν μία γεννήτρια η οποία δίνει ρεύμα σε προπονητικά μηχανήματα, που όμως μία ημέρα μετά την μήνυση κατά αγνώστου την εγκατέληψαν σε άλλο σημείο του γηπέδου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ολόκληρη η (μικρή είναι αλήθεια) κοινότητα του Baseball είναι θορυβημένη, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιές είναι οι προθέσεις των πλιατσικολόγων, τα ονόματα των οποίων όμως τα ξέρουν όλοι, καθώς είναι σαφές ότι γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας.

5.0/5 κατάταξη (6 ψήφοι)

Σελιδοδείκτες

Μοίρασε το

Σχόλια (5)

 • Γιώργος

  Γιώργος

  15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 00:42 |
  Οι συγκεκριμένοι δυο κύριοι έχουν αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι ο μόνος τους στόχος είναι να καταστρέψουν το άθλημα στην Ελλάδα. Ο μεν Μ.Κ. για να καλύψει τις προσωπικές του αποτυχίες στον αθλητισμό,ο δε Ι.Κ. επειδή δεν διακρίνεται για την εξυπνάδα του και ακολουθεί τις προτροπές του πρώτου. Δυστυχώς προβλέπω ότι θα τα καταφέρουν να διαλύσουν το ετοιμοθάνατο άθλημα στην Ελλάδα γιατί οι λίγοι που παίζουμε και αγαπάμε το μπέιζμπολ δεν ενωθήκαμε να τους σταματήσουμε.Ιδιαίτερη ευθύνη έχουν και οι παίκτες της ομάδας τους που δεν είπαν ποτέ τίποτα ενάντια στα σχέδιά τους.Συγχαρητήρια κύριοι θα το καταφέρετε να το καταστρέψετε.Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ το γεγονός ότι είστε ο μεν αποτυχημένος κι ο δε βλαξ.
  • The Torch

   The Torch

   15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:53 |
   Ι.Σ. όχι Ι.Κ.
   • Γιώργος

    Γιώργος

    15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 13:19 |
    Σωστό Ι.Σ. εννοούσα. Μια ερώτηση μόνο γιατί είμαι στο εξωτερικό και δεν γνωρίζω.Τώρα το γήπεδο σε τι κατάσταση είναι;κλειδωμένο με τα λουκέτα τους;μπορούν οι ομάδες να μπουν να παίξουν;ένα τουρνουά που είναι στα σκαριά θα γίνει ή λόγω του γεγονότος όχι;
    • The Torch

     The Torch

     15 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:52 |
     Έλα ντε; Δεν ξέρω
 • Dimitris

  Dimitris

  16 Σεπτεμβρίου 2015 στις 16:13 |
  Το τουρνουά θα γίνει κανονικά και ξεκινάει στις 26 Σεπτεμβρίου.

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.

Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index

Facebook