Articles in Category: Video

Το triple play των Yankees

Δημιουργήθηκε Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

4-6-5-6-5-3-4

Την Παρασκευή 13 Μαΐου το ξημέρωμα, οι Yankees γύρισαν ένα εντυπωσιακό και πολύπλοκο triple play στους Orioles. Πάμε να το δούμε.

Ηι πρώτη και δεύτερη βάσεις είναι γεμάτες και (φυσικά) δεν έχουμε out. Γίνεται ένα χτύπημα στον δευτεροβασέο. Εκείνος τη δίνει στον Short (1 force out στη δύο) ο οποίος ενώ δείχνει να ετοιμάζεται να πάει στην ένα, γυρίζει και στέλνει τη μπάλα στο Yukilis στην τρία, οπότε ο δρομέας που πήγαινε προς τα εκεί εγκλωβίζεται και ξεκινάει ένα rundoun. O Yuk βγάζει τον δρομέα out με tag (δεύτερο out) και εξαπολύει μια πάσα στην πρώτη βάση καθώς ο δρομέας που έκανε το χτύπημα το σκέφτεται αν θα πάει προς την δύο όση ώρα γινόταν το rundoun και τελικά  ξεκίνησε καθυστερημένα μόλις βγήκε το δεύτερο out. Ο παίκτης της πρώτης τον εγκωβίζει και αναγκάζεται να πάει προς τη δύο. Εκεί όμως η πάσα είναι ακριβείας και γίνεται ένα ακόμη tag (τρίτο out).

Οι αριθμοί που σας έχω βάλει σαν υπότιτλο είναι οι κινήσεις που έγιναν από παίκτη σε παίκτη.
4 είναι ο δευτεροβασέος
6 είναι ο τριτοβασέος
5 είναι ο Short Stop και
3 είναι ο πρωτοβασέος

Για καλύτερη εικόνα βέβαια μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

12 Απριλίου: Πρεμιέρα για την ταινία 42

Δημιουργήθηκε Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

 

 

Αύριο 12 Απριλίου κάνει πρεμιέρα στην Αμερική η ταινία "42" που είναι αφιερωμένη σε μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του παγκόσμιου αθλητισμού, και σίγουρα στο πλεον ιστορικό πρόσωπο του Baseball, τον Jackie Robinson. Η ταινία φυσικά και αναφέρεται στην διάσπαση του ρατσιστικού φράγματος από τον παίκτη που έγινε δεκτός στους Brooklyn Dodgers, των οποίων ο General Manager Leo Durocher όταν βρέθηκε απέναντι σε μία ρατσιστική ανταρσία στα αποδυτήρια της ομάδας είπε τα εξής: 
"Δεν με νοιάζει αν αυτός ο τύπος είναι κίτρινος ή μαύρος. Ή αν έχει ρίγες λες και είναι μία γαμημένη ζέβρα. Είμαι ο Διευθυντής αυτής της ομάδας και λέω ότι θα παίξει. Επιπλέον λέω ότι μπορεί να μας κάνει όλους πλούσιους. Και αν οποιοσδήποτε από εσάς [τους παίκτες] δεν μπορεί να χρησιμοποιείσει αυτά τα χρήματα, θα φροντίσω όλοι να φύγετε από την ομάδα."

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από το 1997 το νούμερο 42 έχει αποσυρθεί από όλες τις ομάδες της MLB και δεν μπορεί να το φορά κανένας (εκτός από τους λίγους παίκτες που του είχαν όταν αποφασίστηκε η απόσυρση). Όμως, κάθε 15 Απριλίου -την ημέρα που έκανε το ντεμπούτο του στην MLB ο Robinson- ως φόρο τιμής, όλοι οι παίκτες φορούν τον αριθμό του. Πρόκειται για την μεγαλύτερη τιμή που έχει γίνει ποτέ σε παίκτη.

 

 

Το χειρότερο Strike Zone

Δημιουργήθηκε Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

ΠΩΣ ΕΚΛΕΨΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥΣ RAYS

Το τελείωμα του παιχνιδιού την Δευτέρα ανάμεσα στους Tampa Bay Rays και τους Texas Rangers θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις χειρότερες αποφάσεις που έχουν βγάλει ποτέ οι διαιτητές του Baseball. Πρόκειται για ένα τραγικό call του διαιτητή, ο οποίος πιθανολογώ ότι βαριόταν να συνεχίσει να διαιτητεύει και ήθελε να πάει σπίτι του. Έτσι, με τον Ben Zobrist στο plate και τον Joe Nathan στο plate, το count είναι 3-2 το pitch είναι ένα breaking ball, που σπάει προς τα δεξιά, και καταλήγει έξω (αλλά μιλάμε πολύ έξω) και κάτω (αλλά μιλάμε πολύ κάτω) από το strike zone. Ο cather πιάνει τη μπάλα με το γάντι στο χώμα, ο Zobrist πετάει το ρόπαλο για να πάει φυσιολογικά στην πρώτη βάση και ο διαιτητής τον βγάζει Strike out, δίνοντας το 300ο save στον Nathan, ο οποίος φυσικά και δεν το πιστεύει και αναφωνεί "ΟΥΑΟΥ!!!" Δείτε το και κλάψτε.

Δύστυχώς είναι μία από τις φάσεις που επιβεβαιώνουν γιατί το Baseball είναι καταδικασμένο να αποτύχει στην Ελλάδα. Διότι αν παίζαμε εδώ επαγγελματικό Baseball και τελείωνε με αυτή την απόφαση ένα παιχνίδι, μάλλον το γήπεδο δεν θα υπήρχε σε μερικές ώρες, καθώς και η γύρω περιοχή.

Who's on First

Δημιουργήθηκε Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013

Απολαύστε το αθάνατο σκετς των Άμποτ και Κοστέλο που προσπαθεί να απαντήσει στην εκπληκτική ερώτηση "Who's on First". Όποιοι δεν το έχετε δει, να μία ευκαιρία, όσοι το έχετε ήδη δει, σίγουρα δεν χάνετε τίποτα να το ξαναδείτε. Είναι εκπληκτικό

Προπολεμικό βίντεο που εντυπωσιάζει

Δημιουργήθηκε Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013

Απολαύστε ένα καταπληκτικό βίντεο από το παρελθόν που όμως συνδιάζει τρία πράγματα:
1. Αναρτήθηκε σε ελληνικό ειδησεογραφικό site, καθώς εντυπωσίασε τον συντάκτη του.
2. Baseball του 1939 και...
3. ε κάντε ντε ένα κλικ και θα δείτε.

Catching Hell

Δημιουργήθηκε Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013

ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ESPN ΓΙΑ ΤΟΝ BARTMAN

Δείτε αυτό το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του ESPN αφιερωμένο στο "Περιστατικό Bartman" το οποίο σημάδεψε καταστροφικά τους Cubs, οι οποίοι είχαν φτάσει πάρα πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της National League.

Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index

Facebook