Η Ηράκλεια προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδος

Δημιουργήθηκε Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ

Μία ηράκλεια προσπάθεια έχει ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου προκειμένου η χώρα μας να μην χάσει τα δικαιώματά της στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Baseball (CEB) και η Εθνική μας ομάδα να συνεχίσει να αγωνίζεται στις Πανευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δυστυχώς ο χρόνος που απομένει για να σωθεί το ελληνικό Baseball είναι λίγος. Στις επόμενες γραμμές μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα, καθώς και για τον τρόπο που οι Έλληνες της διασποράς έχουν δημιουργήσει sites και internetικούς λογαριασμούς για να συγκεκντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ 1020 ΔΟΛΑΡΙΑ!

Κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου (9 με 18) διοργανώνεται στην Ολλανδία το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο οποίο η χώρα μας έχει δικαίωμα συμμετοχής. Αυτό το δικαίωμα το διατήρησε στο "ταακ" καταφέρνοντας το 2014 να πάρει τη 10η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τσεχίας. Από τότε μέχρι σήμερα όμως, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. 

Αυτή τη στιγμή οι Εθνικές Ομοσπονδίες Baseball (ΕΦΟΜ) και Softball (ΕΦΟΣ) προσπαθούν να συγχωνευτούν προκειμένου να δημιουργηθεί μία νέα Ομοσπονδία η οποία θα αναλάβει τις τύχες των δύο αθλημάτων. Όσο γίνεται αυτό όμως, η ελληνική πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού δεν παρέχει καμία βοήθεια ώστε να μην χάσει η χώρα μας το δικαίωμα συμμετοχής στην ανώτερη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση. Η διορία μας για να δηλώσουμε συμμετοχή σε αυτή διοργάνωση ήταν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου. Την χάσαμε, αλλά εχουμε μία ακόμη ευκαιρία. Και εννοείται ότι το θέμα δεν ήταν απλά να πούμε ένα "ναι", αλλά να το συνοδεύσουμε και με το σχετικό... μπαγιόκο. 

Δυστυχώς το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και συμπεριλαμβάνει τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αλλά και την ετήσια συνδομή της ελληνικής Ομοσπονδίας στην ευρωπαϊκή. Σύνολο 3.700 €.

Λόγω του γεγονότος ότι αυτή τη στιγμή επισήμως το ελληνικό Baseball και Softball δεν έχουν εκπροσώπιση, ένας ταγμένος άνθρωπος στην διάσωση του αθλήματος -ο Τομ Μαζαράκης-  ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Jan Esselman και του ζήτησε μία παράταση ώστε η Ελλάδα να κάνει μία τελευταία προσπάθεια. Έτσι η νέα διορία μας ώστε να εμφανίσουμε τα χρήματα και να δηλώσουμε συμμετοχή στην κορυφαία Πανευρωπαϊκή διοργάνωση του 2016, είναι η 31η Ιανουαρίου 2016.

Αυτή είναι και η τελευταία μας διορία καθώς κατά τα μέσα Φεβρουαρίου θα γίνει το συνέδριο της CEB και τότε θα αποφασιστεί ποιοί θα είναι οι τελικοί συμμετέχοντες. Αν εμείς δεν έχουμε δηλώσει συμμετοχή ως την 31η Ιανουαρίου, οι δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου θα δωθούν ως χρόνος στις τρεις επιλαχούσες ομάδες που έχουν δικαίωμα να μας αντικαταστήσουν, να δηλώσουν αν θα συμμετάσχουν ή όχι. 

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Και εδώ έρχεται το σημαντικό κομμάτι. Εκείνο στο οποίο μπορείτε να βοηθήσετε.

Ήδη οι Έλληνες της διασποράς που είτε συμμετέχουν στην Εθνική Ελλάδος ως παίκτες, ή απλά θάλουν να μην χαθεί το δικαίωμα της γαλανόλευκης σημαίας να κυμματίζει σε έναν ιστό στην Ευρώπη, έχουν δημιουργήσει κάποια online σημεία για να συγκεντρωθεί βοήθεια.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στην σελίδα του GoFundMe "Greek National Baseball Tam Help"

Κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στην Greek American Baseball Coalition.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ 1020 ΔΟΛΑΡΙΑ!

Βρισκόμαστε στο 1/3 της απόστασης. ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ!!!

 

 

 

5.0/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

Σελιδοδείκτες

Μοίρασε το

Σχόλια (0)

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.

Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index
  • The National Baseball Hall of Fame opened in Cooperstown in 1936, and that year the Baseball Writers' Association of America elected the first five players -- Ty Cobb, Honus Wagner, Babe Ruth, Christy Mathewson and Walter Johnson. That is the royal class, the best of the best, the group of players meant to represent what this new Hall of Fame was all about.

  • Our last stop on the dirt as we unveil our Top 10 by position lists is at the premium position of shortstop, and, as always, there are some good ones to talk about.

  • The Dodgers on Tuesday unveiled their 2018 uniform patch in the most politically correct fashion. The patch celebrates the franchise's 60 years in Los Angeles, and the focal point of the logo is the iconic Los Angeles City Hall.

  • Turner responds to being in fan's Tinder page

Facebook