Ούτε μετοχές, ούτε ομόλογα. Κάρτες του baseball!!

Δημιουργήθηκε Κυριακή, 07 Απριλίου 2013.

Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΚΑΡΤΑ BASEBALL ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!

Όλοι μας (οι μιας ηλικίας τουλάχιστον) περάσαμε μία περίοδο της ζωής μας που αγοράζαμε κάρτες (χαρτάκια τα λέγαμε τότε) με ποδοσφαιριστές της Pannini. Θυμάμαι με μανία να ανταλλάσουμε αυτά που είχαμε διπλά ψάχνοντας την συλλογή των φίλων μας και φυσικά να παίζουμε παιχνίδια με αυτά (ποίος θα τα πετάξει πιο μακριά και αλλά)

Και αν στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη τέτοιες κάρτες με αθλητές κυκλοφορούν τις τελευταίες δεκαετίες , δεν συμβαίνει το ίδιο και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Στις ΗΠΑ οι πρώτες κάρτες κάνουν την εμφάνιση τους σχεδόν το 1900.

Εκεί βέβαια δεν μιλάμε για κάρτες ποδοσφαιριστών, αλλά για κάρτες παικτών του Baseball αφού αυτό είναι το παιχνίδι που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους!!! Έτσι δημιουργήθηκε μια τεραστία αγορά αλλά και μια τεραστία μανία συλλογής τέτοιων καρτών.

Χτες λοιπόν μια από τις σπανιότερες κάρτες του baseball που απεικονίζει τον Honus Wagner και χρονολογείται από το 1909 πουλήθηκε σε δημοπρασία για το αστρονομικό ποσό των 2.105.770,50$ δολαρίων.

Η συγκεκριμένη κάρτα αποτελεί το "Ιερό Δισκοπότηρο" για τους συλλέκτες καθώς κυκλοφόρησε σε 50 μόνο κομμάτια. Αυτό συνέβη διότι o Wagner ανάγκασε την εταιρεία που τις εξέδιδε μια καπνοβιομηχανία τη American Tobacco Company να ανακαλέσει την εκτύπωση τους και την διανομή τους αφού δεν ήθελε μικρά παιδιά να αγοράζουν τσιγάρα απλώς για να αποκτήσουν την κάρτα του.

Η κάρτα εξεδόθη την χρονιά που ο Wagner ετοιμαζοταν να κερδίσει τον έβδομο τίτλο ροπαλιστη της χρονιάς και το world series με την ομάδα του, τους Pitsburg Pirates. Φυσικά η συγκεκριμένη τιμή αποτελεί ρεκόρ για οποιαδήποτε κάρτα baseball. Η προηγούμενη τιμή αφορούσε πάλι μια εκ των 50 καρτών του Wagner και είχε πουληθεί το 2008 (εν περίοδο κρίσης για της ΗΠΑ) μόνο 1.600.000$.

Κλείνω το άρθρο αυτό γιατί πρέπει επειγόντως να πάω στο πατρικό μου σπίτι να ρωτήσω την μητέρα μου που έχει καταχωνιάσει τις συλλογές μου Pannini. Δεν ξέρεις ποτέ και ζούμε και σε περίοδο κρίσης!!!

4.3/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

Σελιδοδείκτες

Μοίρασε το

Σχόλια (198)

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.

Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index
  • The National Baseball Hall of Fame opened in Cooperstown in 1936, and that year the Baseball Writers' Association of America elected the first five players -- Ty Cobb, Honus Wagner, Babe Ruth, Christy Mathewson and Walter Johnson. That is the royal class, the best of the best, the group of players meant to represent what this new Hall of Fame was all about.

  • Our last stop on the dirt as we unveil our Top 10 by position lists is at the premium position of shortstop, and, as always, there are some good ones to talk about.

  • The Dodgers on Tuesday unveiled their 2018 uniform patch in the most politically correct fashion. The patch celebrates the franchise's 60 years in Los Angeles, and the focal point of the logo is the iconic Los Angeles City Hall.

  • Turner responds to being in fan's Tinder page

Facebook