Προς συγχώνευση Baseball - Softball

Δημιουργήθηκε Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΟΝΤΟΝΗ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

Προς συγχώνευση Baseball - Softball

Κι όμως κινείται! Ο λόγος για το Ελληνικό Baseball και το Softball και όχι φυσικά για τη Γη. Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά οι δύο Ομοσπονδίες των ροπαλοφόρων Αθλημάτων, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Baseball και η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Softball σε μία κοινή σε χώρο συνέλευση των Γενικών τους Συνελεύσεων, πήραν μία ιστορική απόφαση: Να συγχωνευτούν. Και μπορεί η λέξη "ιστορική" να ακούγεται κάπως βαριά για έναν χώρο τόσο χαμηλής δυναμικής όπως είναι το Baseball και το Softball, όμως αν τελικά τα δύο Αθλήματα γλυτώσουν από την καταστροφή, η 25η Νοεμβρίου θα είναι η μέρα που ξεκίνησε η σωτηρία τους.

EFOS

Πως φτάσαμε εδώ

Όλα έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες όταν ο πρόεδρος της ΕΦΟΣ Κωστής Λιαρομμάτης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Στη συνάντηση έγινε σαφές ότι η πολιτική ηγεσία του ελληνικού Αθλητισμού θέλει να δώσει τέλος στο αδιέξοδο λίμπο στο οποίο βρίσκονται ακριβώς εδώ και ένα χρόνο το Baseball και το Softball. Η δραματική αυτή κατάσταση ξεκίνησε όταν οι Ομοσπονδίες τους έχασανι την Αθλητική τους αναγνώριση, ενώ την ίδια στιγμή η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία -στην οποία ανατέθηκαν τα δύο Αθλήματα με Υπουργική απόφαση του προηγούμενου Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού- δεν έχει κάνει τίποτα ένα χρόνο τώρα, όχι μόνο για την ανάπτυξη των δύο Αθλημάτων, αλλά ακόμη και για την ανάληψη της γραφειοκρατικής υποστήριξης τους.

Έτσι, από τις 28 Νοεμβρίου του 2014, το Baseball και το Softball απλά δεν υπάρχουν. Δεν έχουν αθλητική δραστηριότητα, δεν έχουν ανάπτυξη, δεν μπορούν να αποκτήσουν νεά σωματεία ενώ είναι αρκετά εκείνα που θέλουν να ξεκινήσουν την δραστηριότητά τους και γενικώς είναι "θαμένα" κάτω από την απραξία που τους επιβλήθηκε. 

Όλα αυτά συζητήθηκαν στη συνάντηση Κοντονή - Λιαρομμάτη, με τον Υπουργό να ζητά από τις δύο Ομοσπονδίες τα εξής: Να πάρουν την απόφαση ότι θα συγχωνευτούν και να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 20 σωματεία όπως απαιτεί ο νόμος και από τα δύο Αθλήματα. Αυτή τη στιγμή ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει ήδη στα χέρια του τις αποφάσεις των δύο Γενικών Συνελεύσεων των Ομοσπονδιών, ενώ έχει αναλάβει να αναζητήσει τις νομικές λύσεις που απαιτεί το εγχείρημα (δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να διαχειρίζεται συγχωνεύσεις Ομοσπονδιών) έτσι ώστε Baseball και Softball να αποκτήσουν και πάλι την διοικητική τους αυτοτέλεια. Άλλωστε μήν ξεχνάμε ότι πολύ σύντομα -κατά τη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που θα γίνει πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016- η ΔΟΕ πρόκειται να επαναφέρει το Baseball και το Softball στο Ολυμπιακό πρόγραμμα για τους αγώνες του Τόκιο που θα γίνουν το 2020. Και μπορεί μεν να είναι πολύ δύσκολο ως χώρα να συμμετάσχουμε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε μία καλή εμφάνιση στα προολυμπιακά τουρνουά.

 

5.0/5 κατάταξη (1 ψήφοι)

Σελιδοδείκτες

Μοίρασε το

Σχόλια (0)

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.

Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index
  • The National Baseball Hall of Fame opened in Cooperstown in 1936, and that year the Baseball Writers' Association of America elected the first five players -- Ty Cobb, Honus Wagner, Babe Ruth, Christy Mathewson and Walter Johnson. That is the royal class, the best of the best, the group of players meant to represent what this new Hall of Fame was all about.

  • Our last stop on the dirt as we unveil our Top 10 by position lists is at the premium position of shortstop, and, as always, there are some good ones to talk about.

  • The Dodgers on Tuesday unveiled their 2018 uniform patch in the most politically correct fashion. The patch celebrates the franchise's 60 years in Los Angeles, and the focal point of the logo is the iconic Los Angeles City Hall.

  • Turner responds to being in fan's Tinder page

Facebook