Game 7. Όλα τελειώνουν απόψε!!!

Δημιουργήθηκε Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016.

CUBS & INDIANS ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ WORLD SERIES

2/11/2016

Το σημερινό πρέπει να είναι το πιο ιστορικό Game 7 μετά το Game 7 των Red Sox εναντίον των Yankees το 2004. Τότε η Βοστώνη είχε γυρίσει για πρώτη και μοναδική φορά ένα series όπου έχανε με 3-0. Πήρε την American League και κέρδισε το World Series σπάζοντας την κατάρα του Babe Ruth μετά από 82 χρόνια ανομβρίας τίτλων.
Σήμερα στο Game 7 που διαδραματίζεται στο Cleveland μία ομάδα θα κερδίσει τα πάντα και μία άλλη θα χάσει τα πάντα. Οι Cubs αν κερδίσουν θα σπάσουν την ξηρασία τίτλων από το 1908 (108 χρόνια) ενώ οι Indians θα σπάσουν την ξηρασία τίτλων από το 1948 (68 χρόνια).

Τις προηγούμενες τρεις ημέρες έχω στοιχηματίσει (και σας έχω προτρέψει να με ακολουθήσετε) ακούγοντας τα "θέλω" μου. Προφανώς δεν θα αλλάξω σήμερα, και άρα δεν πρόκειται ούτε να είμαι αντικειμενικός, ούτε να κρύψω τη χαρά που θα έχω αν κερδίσουν οι Cubs. Όχι ότι δεν θα συνδεθώ και με τους Indians. Προφανώς θα χαρώ και θα απολαύσω τους εορτασμούς απ' όποια πόλη κι αν προέλθουν, αλλά η ψυχή μου θέλει Cubs!

Και για να δούμε λίγο τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά μπορώ. 

Σήμερα, στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, φαίνεται ξεκάθαρα η ένδεια των Indians στο rotation των pitcher. Το ότι έχουν φτάσει εδώ μετά από τόσους πολλούς τραυματισμούς που έχουν υποστεί, είναι ένας πραγματικός άθλος του Terry Francona και των παικτών του. Όμως αποδεικνύεται ότι ο πολύ καλός προπονητής δεν έχει πλέον λύση. Επιστρατεύει και πάλι τον Kluber. Σε 9 ημέρες τον ανεβάζει στο βουναλάκι (με την αποψινή) τρεις φορές. Αντιθέτως ο Hendrics θα παίξει το τρίτο του παιχνίδι μέσα σε 12 ημέρες. Αυτό απλά δείχνει ότι οι Cubs έχουν πολύ καλό starting rotation.
Τί δεν έχουν καλό; Bullpen. Μόλις τελειώνει ο starter, φέρνουν τον Chapman ο οποίος εδώ και δύο παιχνίδια παίζει κουτσαίνοντας. Πριν τρεις ημέρες δεν έτρεξε καν σε μία φάση για να καλύψει την πρώτη βάση καθώς ο Rizzo έκανε την υποδοχή. Χθες σε μία εκπληκτικά οριακή φάση, έτρεξε μεν έβγαλε το out, πάτησε όμως άτσαλα και βρέθηκε πάλι να περπατάει οριακά. Που σημαίνει ότι οι Maddon είναι εκείνος που δεν έχει άλλες λύσεις για το τέλος του παιχνιδιού. Αντιθέτως ο Francona έχει. Τον Miller. Αλλά και τον closer του τον Allen.

Τί σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Ότι οι δύο ομάδες έχουν εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό για το παιχνίδι. Οι μεν Cubs θέλουν να πάρουν από τον ξεκούραστο Hendricks όσο το δυνατόν περισσότερα innings. Ιδανικά θέλουν να ολοκληρώσει τουλάχιστον το 6ο inning. Μετά υπάρχουν κάποιες λύσεις. Υπάρχει ο Chapman, υπάρχουν ακόμη και οι starters. Ο Lackey πχ εχει ξεκούραση 3 ημερών.
Αντιθέτως οι Indians δεν φοβούνται μήπως και ο Kluber δεν πάει και τόσο καλά. Θα τον δουν και σε περίπτωση που φανεί ασταθής θα τον τραβήξουν και θα πάνε στο δικό τους bullpen με το εξαιρετικό ERA 1,84 όταν των Cubs έχει 3,67 στο Postseason.

Εννοείται βέβαια ότι σε όλα αυτά θα παίξει εξαιρετικό ρόλο ο ψυχισμός. Και απόψε η ζυγαριά φαίνεται να γέρνει υπέρ των Cubs που είδαν χθες τα ρόπαλά τους να κάνουν αυτό που πρέπει και αυτό που μπορούν. Χαρακτηριστικός ήταν ο Russel που χθες άφησε πίσω το baby face του και αποδείχθηκε άντρας, χτυπώντας Grand Slam και ανοίγοντας το σκορ στο 7-0 με 6 RBI. 
Βέβαια μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο Cleveland. Και τα ρόπαλα των γηπεδούχων έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο. Και το Progressive Field είναι ένα από τα πιο δύσκολα γήπεδα της American League. 

Για να τελειώνουμε πάντως...

LET'S GO CUBS!!!

5.0/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

Σελιδοδείκτες

Μοίρασε το

Σχόλια (0)

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.

Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index
  • A-Rod has hitting contest with slugging toddler

  • The National Baseball Hall of Fame opened in Cooperstown in 1936, and that year the Baseball Writers' Association of America elected the first five players -- Ty Cobb, Honus Wagner, Babe Ruth, Christy Mathewson and Walter Johnson. That is the royal class, the best of the best, the group of players meant to represent what this new Hall of Fame was all about.

  • Our last stop on the dirt as we unveil our Top 10 by position lists is at the premium position of shortstop, and, as always, there are some good ones to talk about.

  • The Dodgers on Tuesday unveiled their 2018 uniform patch in the most politically correct fashion. The patch celebrates the franchise's 60 years in Los Angeles, and the focal point of the logo is the iconic Los Angeles City Hall.

Facebook