Πολύ μοιρασμένα τα πράγματα

Δημιουργήθηκε Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014.

Πολύ μοιρασμένα τα πράγματα

Αν και οι Kansas προφανώς έχουν το προβάδισμα μετά τη χθεσινή τους νίκη, πρέπει να πούμε ότι για την ώρα  τα πράγματα στο Worlds Series είναι πολύ μοιρασμένα. Και σίγουρα αυτό κάνε τα πράγματα πολύ πιο ενδιαφέροντα απ' ότι δύο World Series πριν όταν οι Giants σκούπισαν τους Tigers. Τότε όλοι είχαν μιλήσει για το πιο βαρετό World Series της δεκαετίας.

Τί σκέφτομαι λοιπόν. 
Το πρώτο παιχνίδι στο Kansas το πήραν οι Giants. Αναλόγως το πρώτο παιχνίδι στο AT&T το πήραν οι Royals.
Τα δύο πρώτα παιχνίδια κερδήθηκαν σχεδόν με το ίδιο σκορ. 7-1 κέρδισαν οι Giants και 7-2 κέρδισαν οι Royals.
Και χθες το τρίτο παιχνίδι κερδήθηκε στον πόντο. 3-2. Και μπορεί τελικά αυτό που σκέφτομαι να είναι μάλλον αυτό που εύχομαι να συμβεί, αν όμως δεχθούμε ότι το World Series θα είναι ισορροπημένο (έχω προβλέψει με 5 παιχνίδια θα το πάρει το Kansas και με 6 ή 7 οι Giants.) τότε σήμερα θα πρέπει να κερδίσουν οι Giants. Άλλωστε σήμερα είναι η μοναδική ευκαιρία των Giants να επαναφέρουν τα πράγματα σε μία ισορροπία, να μην βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο και να οδηγήσουν τη σειρά στο Kansas.

Kansas City Royals @ San Francisco Giants

Οι Γίγαντες μπορούν μόνο σήμερα να δείξουν ότι έχουν το πάνω χέρι σε αυτή τη σειρά. Χθες μπορεί να απέδειξαν ότι μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον Guthrie (σημείωσαν απέναντί του τα δύο runs που έβαλαν) δεν κατάφεραν όμως να είναι παραγωγικοί απέναντι στο bullpen των Royals το οποίο για άλλη μία φορά κατέβασε τα ρολλά. Αν λοιπόν οι Giants θέλουν να κερδίσουν θα πρέπει να είναι παραγωγικοί στην αρχή του παιχνιδιού. Κάτι που έκαναν χθες οι Royals και κέρδισαν. Και σήμερα απέναντι στον Vargas οι Giants έχουν μοναδική ευκαιρία. Γιατί μπορεί ο pitcher των Royals να πήγε αρκετά καλα στα δύο τελευταία του παιχνίδι στο postseason (δέχθηκε 3 runs σε δύο εμφανίσεις) τον Σεπτέμβριο όμως τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του όμως δεν πήγαν καλά. Και στα τέσσερα το αποτέλεσμα ήταν ήττα (οι τρεις αποδόθηκαν στον Vargas) με αρκετά runs (4, 5, 5, 4). Θα με ρωτήσετε "ο Vogelsong είναι καλύτερος;" Δυστυχώς η απάντηση δεν είναι απαραιτήτως θετική. Όμως, στο AT&T είναι κάπως πιο σταθερός και κατεβάζει το ERA του στο 3,06 από το 4,00 που είναι γενικά φέτος. Από την άλλη (και εκεί είναι όλο το ζουμί) ο Vogelsong στο Postseason σαν να μεταμορφώνεται και όπως λένε οι ειδικοί, φέτος πετάει τη μπάλα με 2 μίλλια περισσότερα απ' ότι στην κανονική περίοοδο. Ιστορικά δε, στις 6 ενάρξεις του στο Postseason, έχε 3 νίκες, καμία ήττα, 2,16 ERA, WHIP 1,17 και βγάζει 7 strikeout ανά 9 innings. Άρα δεν έχει άδικο ο Bochy που τον εμπιστεύεται.

Αν υπάρχει όμως κάτι που μου δίνει κάποιες ελπίδες είναι ότι ενώ οι Royals δεν έχουν δει πολλές φορές τον Vogelsong (μόλις τρεις παίκτες τον έχουν αντιμετωπίσει και μόνο ο Infante είχε επιτυχία απέναντί του) πολλοί περισσότεροι ροπαλιστές των Giants έχουν αντιμετωπίσει τον Vargas. Και δεν έχουν πάει κι άσχημα. Επανέρχομαι λοιπόν με την χθεσινή μου πρόβλεψη κι αυτή τη φορά προσαυξημένη και με Over. Σας προτείνω μάλιστα πρώτα το Over και μετά τους Giants.

Over
ΟΠΑΠ: 1,65 με όριο 6,5

Giants
ΟΠΑΠ: 1,70

0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Σελιδοδείκτες

Μοίρασε το

Σχόλια (0)

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.

Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index
  • A-Rod has hitting contest with slugging toddler

  • The National Baseball Hall of Fame opened in Cooperstown in 1936, and that year the Baseball Writers' Association of America elected the first five players -- Ty Cobb, Honus Wagner, Babe Ruth, Christy Mathewson and Walter Johnson. That is the royal class, the best of the best, the group of players meant to represent what this new Hall of Fame was all about.

  • Our last stop on the dirt as we unveil our Top 10 by position lists is at the premium position of shortstop, and, as always, there are some good ones to talk about.

  • The Dodgers on Tuesday unveiled their 2018 uniform patch in the most politically correct fashion. The patch celebrates the franchise's 60 years in Los Angeles, and the focal point of the logo is the iconic Los Angeles City Hall.

Facebook