World Series: And there OFF!!!

Δημιουργήθηκε Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016.

ΟΙ CUBS ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ INDIANS

World Series: And there OFF!!!

Είχα κάνει μία πρόγνωση την τελευταία φορά που με διαβάσατε, που έλεγε ότι οι Cubs θα έχαναν το 6ο παιχνίδι από τους Dogers, θα κέρδιζαν το 7ο και θα έπαιρναν ως τρένο τους Indians. Φοβάμαι ότι πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι Cubs πήραν το 6ο παιχνίδι όπως γνωρίζετε πολύ καλά, είχαν άρα δύο ημέρες ξεκούρασης και πάνε στο Cleveland χαλαροί και άνετοι. Και θα ρωτήσετε είναι κακό αυτό; Ε λοιπόν ναι. Δεν είναι και πολύ καλό. Διότι το Baseball είναι μαραθώνιος. Χρειάζεται να βρεις ρυθμό και να μην τον χάσεις. Και οι Cubs θα έπαιζαν διαφορετικά αν πήγαιναν στο Progressive Field μπαρουτοκαπνισμένοι από το παιχνίδι #7 κι αλλιώς θα πάνε τώρα, που έχουν κάνει το κομμάτι τους, πήραν το παιχνιδι #6 γιορτάσανε δώσαν συνεντεύξεις, γέλασαν, χάρηκαν.

Και θα ρωτήσετε "γιατί τη γράφεις αυτή την εισαγωγή ρε φίλε;" Την γράφω διότι φοβάμαι ότι τελικά το World Series δεν θα γύρει τόσο εύκολα στους Cubs. Τελικά θα γύρει στους Cubs αλλά όχι τόσο εύκολα. Όχι με σκούπισμα. Θα γύρει με κοψοχώλιασμα. Και φοβάμαι ότι το κοψοχώλιασμα αρχίζει σήμερα. Διότι σήμερα οι Cubs θα χάσουν. Πηγαίνουν στην καλύτερη έδρα της American League και θα αντιμετωπίσουν τον Kluber, του οποίου τα pitch δεν έχουν δει ποτέ ως ομάδα. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που έχουν αντιμετωπίσει τον Pitcher των Indians και τα αποτελέσματά τους είναι μάλλον απογητευτικά. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Zobrist ο οποίος σε 13 atbat απέναντί του έχει 1 hit. Μόνο ένα. Ο Fowler σε 3 έχει 0. Το ίδιο και ο Schwarber τον οποίο οι Cubs φέρνουν σήμερα άρον άρον από μία ημιεπαγγελματική λίγκα, όπου έπαιζε για να επανάλθει από τραυματισμό. Στόχο τους να το χρησιμοποιήσουν ως DH. 

Βέβαια αξίζει να πούμε ότι ένα άλλο σημείο για να επιλέξετε γι' απόψε είναι φυσικά το Under, κι αυτό διότι και οι δύο pitchers στις 3 ενάρξεις που έχουν στο Postseason έχουν ERA μικρότερο από 1,00. 

Σε κάθε περίπτωση βέβαια οι προβλέψεις νικητή στο World Series είναι δύσκολες. Εκ των πραγμάτων έχουμε απέναντί μας τις καλύτερες ομάδες και άρα δεν είναι εύκολο να δούμε ποιός θα είναι ο νικητής. Αξίζει πάντως να πούμε ότι στα σημεία οι Cubs φαίνεται να έχουν ένα μικρό προβάδισμα. 

Starters: Το rotation των Cubs είναι πραγματικά αχτύπητο και είναι όλο διαθέσιμο στα χέρια του Joe Maddon. Αποφασίζει να ξεκινήσει σήμερα με τον Lester γιατί έτσι θέλει. Οι Indians από την άλλη έχουν πάρα πολλούς τραματισμούς και ενεργοποιούν σήμερα τον Salazar, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν αν θα είναι starter ή reliever.

Bullpen: Εδώ το προβάδισμα το έχουν οι Indians, καθώς καταγράφουν ERA 1,67 όταν οι Cubs έχουν 3,53. Βέβαια οι Cubs έχουν στα χέρια τους ένα φοβερό όπλο. Τον Aroldis Champan. Και αν ο starter της ομάδας πάει βαθια στο παιχνίδι, τότε έρχεται εκείνος, ρίχνει περί τα 15 pitch των 100 έως 103 μιλίων την ώρα και κλείνει το παιχνιδι.

Βaserunning: Είναι το σημείο στο οποίο κατακράτος κερδίζουν οι Indians. Έχουν πιο γρήγορα πόδια και είναι πιο επιθετική στη διεκδίκιση των βάσεων εξωθώντας τους αντιπάλους τους σε λάθη. 

Defence: Εδώ οι Cubs έχουν τον πρώτο ρόλο. Η άμυνά τους έχει πετύχει ιστορικά νούμερα παρά το γεγονός ότι στατιστικά η αποτύπωση του fielding είναι από τα δυσκολότερα πράγματα. Όμως, αυτό που έχει σημασία είναι η σιγουριά που δίνουν στους pitchers τους, κάνοντας πραγματικότητα την πρόταση "δώστου να χτυπήσει, θα τον βγάλουμε out". Και όντως τα καταφέρνουν. Με σωστή τοποθέτηση και με ριψοκίνδυνες επιλογές που όμως τους βγαίνουν.

Προπονητής: Προφανώς εδώ έχουμε τους καλύτερους. Ο Francona είναι ο μάγος που έχει βγάλει τους Red Sox από την κατάρα του Babe Ruth, και κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ την βάση που έκλεψε ο νύν προπονητής των Dodgers Dave Roberts στο 4ο παιχνίδι της ALCS. Ο Francona λοιπόν ήταν εκείνος που του έδωσε με το κλείσιμο ενός ματιού όλα όσα χρειαζόταν για να κλέψει εκείνη τη βάση. 
Στο αλλο Bullpen θα είναι ο Maddon, ο άνθρωπος που όποια ομάδα ανέλαβε ακόμη και με το μικρότερο budget την απογείωσε. Και εδώ έχει πολύ Budger!

Indians
ΟΠΑΠ: 1,58

Under
ΟΠΑΠ: 1,70 με όριο 6,5

 

 

350/578

 

5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Σελιδοδείκτες

Μοίρασε το

Σχόλια (0)

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.

Τα νέα της MLB

MLB News Index

MLB News Index
  • The National Baseball Hall of Fame opened in Cooperstown in 1936, and that year the Baseball Writers' Association of America elected the first five players -- Ty Cobb, Honus Wagner, Babe Ruth, Christy Mathewson and Walter Johnson. That is the royal class, the best of the best, the group of players meant to represent what this new Hall of Fame was all about.

  • Our last stop on the dirt as we unveil our Top 10 by position lists is at the premium position of shortstop, and, as always, there are some good ones to talk about.

  • The Dodgers on Tuesday unveiled their 2018 uniform patch in the most politically correct fashion. The patch celebrates the franchise's 60 years in Los Angeles, and the focal point of the logo is the iconic Los Angeles City Hall.

  • Turner responds to being in fan's Tinder page

Facebook